Personvognsmekaniker, karrosseritekniker og autolakerer er med som konkurrencefag, når der er DM i Skills i Arena Næstved på Sydsjælland i denne uge. Det er også muligt at møde elever inden for lastvogsmekanikerfaget, da den uddannelse er med som demonstrationsfag.

DM i Skills er håndværksfagenes årlige konkurrence, som kårer de dygtigste elever indenfor de enkelte fag. Som tilskuer er det muligt at se eleverne arbejde med deres konkurrencer, og få mere viden om uddannelserne. Derfor er det en vigtig begivenhed, hvor mange unge og deres forældre bliver klogere på de enkelte erhvervsuddannelser.

Otte unge lærlinge fra hele landet konkurrerer om at blive landets bedste personvognsmekaniker. Syv autolakerere er med i konkurrencen, mens titlen om at blive bedste karrosseritekniker bliver en kamp blandt seks elever.

”Skills-konkurrencerne er med til at udvikle de unges færdigheder. De konkurrerer på tid, og de lærer at arbejde under pres. Samtidig er det med til at udvikle deres personlighed, at de er ”på” på en ny måde. Det er godt for eleverne. Og så er det altid en god uge med stor opmærksomhed,” siger Jens Søndergaard Hansen, der er faglærer på autolakerer-uddannelsen på College360 i Silkeborg og såkaldt Chief Expert på den store World Skills, som foregår i Rusland senere på året.

De otte personvognsmekanikere, som er med i Næstved kommer fra STS Biler, Andersen & Martini, Uggerhøj Biler, Molges Biler, Hundested Auto & Dækcenter, M-L Automobiler, KS Autoservice og Folby Autoteknik.

Karrosseriteknikerne kommer fra Suhr’s Autogenbrug, Dit Autocenter Storvorde, Roskilde Auto og Skadecenter, Bayern Autogroup Aalborg, samt to udenlandske deltagere.

Autolakererne kommer fra LAKexperten Elkjærgruppen, Bistrup Autolakering, Frimann Biler LAKexperten, Byens Bilpleje Lystrup, Lakcenteret Bornholm, Bilhuset Svendborg og Lakeriet Thisted.

AutoBranchen Danmark og ABAF vil være stede ved DM i Skills i løbet af de tre dage i Næstved.

“Det er en vigtig begivenhed for branchen, fordi det giver opmærksomhed om vores uddannelser. Samtidig er det vigtigt at møde fremtidens rollemodeller,” siger Carsten Ritter, der er uddannelsesansvarlig i AutoBranchen Danmark.

I alt vil 320 unge konkurrere i deres fag. 54 håndværksfag deltager, og der forventes i omegnen af 50.000 besøgende i Arena Næstved og i de 13.000 kvadratmeter telte ved siden af hallen.

DM i Skills foregår Næstved fra torsdag den 4. april til lørdag den 6. april. Der er gratis adgang for alle. Læs mere på Skills egen hjemmeside. Og på denne lokale Næstved-side