Autobranchen fik fire nye Skills-vindere i lørdags. I Høng sluttede tre dages DM i Skills og mange ugers og måneders forberedelser af med prisoverrækkelsen ved tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen. 

Tre dages intense kampe på præcision, fejlsøgning, faglige evner og kunsten i at arbejde under tidspres, blev sat på prøve og sluttede lørdag ved middagstid.  

Foruden at vinderne kan bruge titlen i deres videre karriere, så får de også oplevelsen af at skulle konkurrere ved Worldskills i Shanghai til efteråret.  

“Otte virksomheder blandt AutoBranchen Danmarks medlemmer havde sendt unge mennesker til DM i Skills. Det er en flot præstation bare at nå gennem nåleøjet og deltage ved DM i Skills, og det er et bevis på dedikation og opbakning, at virksomheden sender dem afsted,” siger Gitte Seeberg. 

“Det var lidt vildt at vinde. Jeg skulle da lige sluge beskeden, da jeg fandt ud af, at det var mig. Vi fejrede det lidt, da jeg kom hjem fra Høng. Og så bliver det jo spændende at komme til VM i Shanghai senere,” fortæller Casper Bjørn Christensen, der blev Skills-vinder hos autolakererne og til dagligt er i lære hos M.J. Autolak i Sakskøbing. 

Det var Casper, der tog telefonen, da AutoBranchen Danmark ringede til M.J Autolak mandag formiddag, så han er tilbage i hverdagen igen. 

Det er de øvrige unge vindere også.  

“Vi har nok sagt tillykke til Andreas 100 gange,” siger værkstedschef Jan Nielsen fra Indkilde Auto om Andreas Christensen, der blev ny Skills-vinder hos karrosseriteknikerne.  

“Der var flag på gulvet her til morgen, og vi klappede ham ind, da han mødte på arbejde. Så fejrer vi ham rigtigt på fredag med grillbøffer og lidt godt,” siger Jan Nielsen, der er eftermarkedschef hos Indkilde Auto i Aalborg. 

“Andreas er bare en dygtig håndværker, og vi vurderer, at det virkelig er vigtigt at bakke de unge op. Gør vi det ikke, så mister vi dem. Når de får opbakningen, så tror vi på, at det betyder meget for deres beslutninger senere i livet,” fortsætter Jan Nielsen, der slår fast, at Andreas Christensen selvfølgelig også får opbakningen, når han skal til WorldSkills til efteråret.  

Kristian Dahl blev landets bedste personvognsmekaniker ved Skills. Han er udlært hos Langkær Autoteknik i Haderslev. Nu er han rejst videre til en ny arbejdsgiver, men hos Langkær var indehaver Uffe Sørensen glad for ham. 

“Han var en dygtig dreng, og nu skulle han ud at udfordre sig selv andre steder. Jeg havde meget gerne beholdt ham, men sådan er det jo. Vi prioriterer virkelig vores lærlinge her. Kristian var vores fjerde lærling, og de har alle fået 12 til svendeprøven,” siger Uffe Sørensen. 

Han har en ny lærling i kikkerten. Det bliver en ung mand, der begynder som fejedreng inden han kom komme i lære, når grundforløbet på skolen er slut.  

Også et stort tillykke til Scania Ishøj og lastvognsmekaniker Patrick Larsen, der også kunne løfte et trofæ i Høng i lørdags.  

67.000 tilskuere besøgte DM i Skills i den vestsjællandske by Høng i løbet af de tre dages konkurrencer. Næste års DM i Skills foregår i Fredericia fra den 2. til den 4. februar.  

Fotos er taget af Per Daugaard/Skillsdenmark