Hvis du som bilforhandler jævnligt har brug for at fastsætte handelsværdi af brugte biler og beregne registreringsafgift, så er der hjælp at hente.  

AutoBranchen Danmark har indgået aftale med Auto IT om brugen af Estimatic, som er et semiautomatisk værktøj til fastsættelse af handelsværdien af brugte biler og til beregning af registreringsafgift.  Motorstyrelsen bruger iøvrigt også et værktøj fra Auto-IT i forbindelse med værdifastsættelseaf brugte køretøjer. Det værktøj er dog ikke identisk med det, som Auto IT udbyder til branchen. 

Aftalen betyder, at medlemmer af AutoBranchen Danmark indtræder direkte på billigste trin, som er 25 kr. per sag, mod normalprisen på 50 kroner. Der er intet startgebyr eller abonnement.   

”Mange af vores medlemmer har behov for værktøjet til beregning, derfor er vi glade for at kunne tilbyde det som en del af vores medlemsfordele,” siger Henrik Bitzer, Partnerskabschef hos AutoBranchen Danmark. 

Udregning af værdien for en brugt bil og den følgende afgiftsberegning kan være en ret tidskrævende proces, hvor erfaringer viser, at Estimatic sparer forhandlere en halv til en hel time i administration pr. bil.  

Værktøjet beregner registreringsafgiften på brugte eksport- og importbiler, samt kan lave L4-genberegninger. 

Estimatic finder automatisk de bedst lignende bilannoncer i markedet, så du hurtigt og præcist kommer frem til en handelspris.  

Ligeledes er den semiautomatiske løsning hurtigere at bruge, fordi man ikke skal bruge tid på at finde sammenlignelige annoncer og lignende – det klarer Estimatic, som i øvrigt også klarer dokumentationen. Både de oplysninger, som Estimatic søger frem automatisk og det materiale, brugeren selv tilpasser, bliver dokumenteret i systemet.  

”Vi er altid på jagt efter produkter og ydelser som enten giver vores medlemmer mulighed for at spare penge eller kan give dem en ekstra indtjening. Estimatic falder meget godt i tråd med det, da det giver muligheden for en besparelse, forenkler arbejdet og sparer tid,” uddyber Henrik Bitzer. 

”Adgangen til systemet vil kunne aflaste forhandlere for en masse bøvlet administration og give større tryghed for korrektheden i beregningerne,” siger Peter Larsen, der er kommerciel direktør for Auto IT A/S. 

”Vi er sat i verden for at hjælpe autobranchen, og nu hvor vi har udviklet en god værdiberegner til import og leasingbiler, så er intet vel mere naturligt end at dele den med bilforhandlere. Vi er branchens eget IT-selskab og derfor er det oplagt at arbejde sammen med interesseorganisationer som AutoBranchen Danmark,” fastslår den kommercielle direktør.  

Rabatten gør, at forhandlere starter på billigste trin og derfor kun skal betale 25 kroner pr. beregnet sag, mod normalprisen på 50 kroner. Desuden er der intet startgebyr eller abonnement. 

Medlemmer af brancheorganisationen skal blot oplyse medlemsnummer til Auto IT for at få rabatten. 

Hurtig adgang for medlemmer:

Vores fordelsaftaler giver adgang til:

 • Attraktiv og fleksibel bilfinansiering.

 • Provision ved salg af bilforsikringer.

 • Digital beregner til bilafgifter på få minutter med fuld dokumentation.

 • Erhvervsforsikringer med gode rabatter.

 • Motorforsikring.

 • Værktøjs-og reparationskontrol.

 • Rabatter med brændstofaftaler.

 • Attraktive priser på opgaver med bilruder.

 • Pensionsordning.

 • Mulighed for optimeret lønsystem.

 • Og meget mere …