Philip Pedersen var den bedste autolakerer ved DM i skills i Næstved i marts. I denne uge skal han måle sig med vinderne fra adskillige andre lande, når College360 i Silkeborg inviterer til uofficielt ”EM i autolakering”, der strækker sig over to dage.

”Det bliver sjovt. Først og fremmest er det jo bare en øvelse, men vi bliver jo målt og vejet i forhold til hinanden”, siger Philip Pedersen i en pause fra arbejdet hos Ellkjærgruppen, LaxExperten i Lynge, Nordsjælland, hvor han blev udlært i marts.

”Konkurrencerne er forskellige fra hverdagens arbejde, men jeg synes, at jeg kan bruge meget af det alligevel. Der er et andet tidspres i konkurrencerne, for vi får jo ikke mere tid, end at tingene lige akkurat kan lade sig gøre. Det presser folk ud i at lave fejl. Havde vi haft hele dagen til en opgave, ville ingen lave fejl. Jeg har virkelig lært noget med at arbejde under pres og at holde hovedet koldt”, fortsætter han.

Ved ugens konkurrencer i Silkeborg møder han deltagere fra Tyskland, Frankrig, Storbritannien, Rusland og Norge, men også fra mere fjerne lande som Japan, Kina, Thailand og USA.

Philip Pedersens valgte en lille omvej ind i autolakererfaget. Han var i gang med gymnasiet og lige begyndt i 2. G, da han kunne mærke, at gymnasiet ikke trak nok i ham alligevel.
”Jeg gik og rodede lidt med biler. Lidt pladearbejde og lidt mekanisk værksted, men det skulle ikke være det. Min far har været autolakerer, og han foreslog, at det måske skulle være det. Jeg kørte så herop til Elkjærgruppen, som manglede en lærling. Måske var det mere held end forstand”, fortæller Philip Pedersen.

Et nyt hold elever var lige begyndt på College360 i Silkeborg, så Philip Pedersen skulle have ventet i seks måneder på at komme i gang, men hans nye arbejdsgiver fik ham ind på det hold, som lige var begyndt. Så allerede dagen efter, at den unge mand havde forladt gymnasiet, var han i gang på skolen i Silkeborg og i gang med uddannelsen som autolakerer.

Den 21-årige autolakerer er en beskeden ung mand. Selv om han klarede sig fornemt ved DM i Skills, slår han fast, at han har mødt adskillige andre, som kunne have klaret sig lige så godt, men har været for gamle til at deltage ved Skills.

”Der er mange derude, som er dygtige, og jeg har mange gode kolleger”.

AutoBranchen Danmark fortæller mere om begivenheden i Silkeborg både på hjemmesiden og på de sociale medier senere på ugen.

Se flere billeder af Philip Pedersen: