Reglerne om prøveskilte bliver nu mere fleksible for både bilbranche og brugere. Det gælder blandt andet, når en bilkøber henter en bil hjem fra udlandet.
”Der skal være rimelighed i reglerne og den sunde fornuft skal råde,” siger skatteminister Karsten Lauritzen i en pressemeddelelse. Han fortsætter:
”Med de nye regler vil vi forhåbentlig ikke se flere enkeltsager, hvor ellers lovlydige borgere straffes uforholdsmæssigt hårdt for mindre fejl.”
Der bliver ændret på reglerne om, at en bilkøber, der henter en bil hjem fra udlandet, ikke må afvige fra den angivne rute, når han kører på prøveplader. Nu vil en rimelig afvigelse være tilladt. Det gælder eksempelvis, hvis en bilkøber henter en bil i Sverige og skal køre flere hundrede kilometer for at komme hjem. Her vil en afvigelse på nogle kilometer for at købe frokost fremover være accepteret.
Skatteministeriet skriver dog, at hvis fx en planlagt tur mellem en klargøringshal og en synshal er på to kilometer, vil det ikke blive accepteret, at man kører 10 kilometer for at runde et supermarked.
Ekstra Bladet omtalte den 9. december en sag, som Christian Falk Hansen, partner i TVC Advokatfirma, der underviser på nogle af AutoBranchens Danmarks kurser, har ført.
Her havde SKAT konfiskeret en BMW, som en bilforhandler havde hentet i Tyskland til en kunde. SKAT mente, at han på grund af seks rammer øl og vin i bilen, havde gjort sig skyldig i ”at bruge en uindregistreret bil til godstransport.”
”Det er glædeligt, at skatteministeren retter op på reglerne. Det opfatter jeg som en erkendelse af, at SKAT har haft en for hård praksis tidligere,” siger Christian Falk Hansen til avisen.
Hidtil har en bilkøber hos en bilforhandler kunnet prøvekøre en bil på prøveskilte, mens et leasingselskab ikke efter reglerne kunne tilbyde sin kunde den samme mulighed for at prøvekøre bilen. Fremover får bilforhandleren og leasingselskabet ens vilkår, så også leasingkunden kan prøvekøre.
Reglerne vil være gældende fra 1. januar 2018.