I august 2022 blev der solgt markant færre nye og brugte biler sammenlignet med august sidste år. Til gengæld er der fremgang at spore ift. juli og for de grønne biler.

Salget af nye biler i august måned landede på 12.756. Det er en tilbagegang på 3.081 biler eller 19,5 procent ift. august måned i 2021. Til gengæld har bilsalget forbedret sig efter den sommerferieprægede juli måned, hvor der kun blev solgt 9.825 nye biler.

Et tilsvarende billede ses ved de brugte biler, der også tæller importede biler og bruger/ejerskift fx leasing og private handler. I august blev der solgt 44.426 brugte biler. Sammenlignet med juli måned er det en fremgang fra 38.627 biler, men ift. august i 2021 er der ligesom med de nye biler tale om fald, i dette tilfælde på 7,8 procent.

AutoBranchen Danmarks adm. direktør Gitte Seeberg er ikke overrasket over de lave salgstal.

”Det er desværre ikke overraskende, at salget af nye biler ligger under sidste års niveau med tanke på de forsyningsproblemer vores og andre brancher har oplevet de seneste måneder. Brugtvognssalget lider også under problemet med at få nye biler på lager, men derudover spiller inflationen og den generelle økonomiske usikkerhed også ind på bilsalget,” fortæller Gitte Seeberg.

Grøn fremgang – igen

De grønne biler fortsætter også deres fremgang. Der kører nu 191.502 grønne biler på de danske  veje (95.288 elbiler og 96.214 pluginhybridbiler). Samtidig bliver der solgt flere elbiler som nye og brugte ift. pluginhybridbiler. For de nye biler i august udgjorde elbilerne 19,2 procent godt en procent over pluginhybridbilerne, der havde en markedsandel på 18,1 procent. Balancen er tippet endnu mere i elbilernes favør ved de brugte biler. Her har elbilerne en markedsandel på 6,6 procent mod 4,2 procent til pluginhybridbilerne.

”Elbilerne har nu overhalet pluginhybridbilerne i salgstallene, hvilket er meget positivt for den grønne omstilling. Det viser også, at bilafgifterne virker, nu hvor pluginhybridbilerne er steget en smule i pris og vil gøre det igen til nytår”, siger Gitte Seeberg.