Teslas udprægede dominans af nyvognssalget stoppede i april, hvor nyvognssalget fortsatte positive tendenser. 

I marts stod Tesla for hele 20 procent af nyvognssalget i Danmark, efter at den amerikanske elbilsproducent flere gange havde sænket priserne.  

I april solgte Tesla fortsat godt, men stod i stedet for under 8 procent af det samlede nyvognssalg, og må se sig overhalet af Volkswagen og Audi, der begge stod for knap 11 procent af nyvognssalget. 

Samlet set blev der i april nyregistreret 12.067 biler, hvilket er en fremgang på 15 procent i forhold til 2022, oplyser De Danske Bilimportører på baggrund af tal fra Bilstatistik.  

Selvom Tesla ikke længere sælger flest biler, er det dog fortsat elbilerne, der går mest frem.  

I april udgjorde elbiler 29 procent af de solgte nye biler, hvilket er en stigning på 139 procent i forhold til sidste år, oplyser bilimportørerne. Samlet er elbilerne i år steget med 108 procent.  

Benzinbiler udgjorde i april cirka 43 procent af nyvognssalget, mens dieselbiler udgjorde knap 10 procent. Pluginhybrider udgjorde knap 13 procent. 

Brugtvognssalg falder fortsat

Omvendt er brugtvognssalget i år stadig udfordret. I april ligger det ifølge de foreløbige tal knap seks procent under salget i april i sidste år, mens faldet indtil videre i år er på knap 4 procent sammenlignet med samme periode sidste år.  

Kun brugte elbiler og brugte diesel-pluginhybrider går frem i salget i april i forhold til april sidste år. Elbiler udgjorde knap 8 procent af det samlede brugtvognssalget i april mod knap 7 procent i samme periode sidste år.