Jacob Jønsson er en tilfreds mand, når snakken falder på service- og reparationsaftaler. Bilforhandleren og direktør for Jønssons Auto A/S på Krakasvej i Hillerød sælger til dagligt Seat og Hyundai, men salget stopper ikke der.

Som hos flere andre kolleger i branchen er andelen af serviceog reparationsaftaler i vækst hos den nordsjællandske forhandler. Det betyder, at omkring hver tredje salg inden for de to respektive bilmærker suppleres af en service- og reparationsaftale.

”Vi har arbejdet med området i godt ti år, og det er blevet mere og mere populært. For os som virksomhed er det en god udvikling, fordi vi i langt højere grad kan sætte vores værkstedsopgaver i
system”, fortæller Jacob Jønsson.

”I kraft af at vi fastholder kunder i en årrække, som måske ellers ville søge til andre værksteder, sikrer vi også, at deres biler hele tiden softwareopdateres og naturligvis har fået udskiftet sliddele og så videre i forhold til bilernes garantiordninger. Vi sender altid nogle bedre biler tilbage til kunderne, end dem vi fik ind”, forklarer Jacob Jønsson.

Kundedata hjælper til bedre service

Når kunderne er sat i system med en service- og reparationsaftale, betyder det for Jønssons Auto, at kundedata er betydeligt forbedret. Og det åbner op for at forbedre kundeoplevelsen
endnu mere.

”Vi bruger kundedata til at sende helt konkret og relevant information til kunden. Det kan være indkaldelse i god tid til service eller øvrige tilbud, som vi har en god idé om, er relevant på et givent tidspunkt til den konkrete kunde”, siger Jacob Jønsson og fortsætter:

”Det er typisk op til en sommerferie eller i forbindelse med dækskifte. Her er alle bedre forberedt, og det letter hverdagen”.

Det uforudsigelige er væk

Både nye og gamle biler kan rammes af fejl og mangler, men det er især, når biler har fået en del kilometer i fjedrene, at der kan opstå problemer. Og problemer kan betyde en langt større værkstedsregning, end man er forberedt på. Her viser service- og reparationsaftaler sit værd, mener direktøren fra Hillerød.

”Service- og reparationsaftaler betyder ikke nødvendigvis massive besparelser på den helt lange bane. Men den ro i maven, som kunden får, er meget værd. Og det er en ro, som flere og flere gerne vil betale sig fra med sådan et abonnement”, siger Jacob Jønsson.

Om temaet

Flere og flere bilforhandlere tilbyder service- og reparationsaftaler til kunderne. AutoBranchen Danmark kigger nærmere på, hvad aftalerne betyder for økonomien, kundetilfredsheden og loyaliteten mellem bilhuse og deres kunder.

Og ikke mindst hvad potentialet er for de bilforhandlere, som endnu ikke tilbyder service- og reparationsaftaler. Vi har interviewet tre forskellige bilforhandlere i tre forskellige regioner i Danmark om deres erfaringer med aftalerne, og vores auto-jurist kigger nærmere på aftalerne med paragraf-øjne.

Seneste tema-artikler