Den 25. september opfordrede AutoBranchen Danmark i et brev til Folketinget til, at der hurtigst muligt forhandles en ny registreringsafgift på plads.

Den 24. september offentliggjorde regeringen sit forslag til, hvordan persontransporten skal bidrage til at opnå målsætningen om 70 procents reduktion af drivhusgasser i 2030. Du kan læse detaljerne her.

Efter offentliggørelsen sendte AutoBranchen Danmarks adm. direktør Gitte Seeberg et brev til Folketingets skatteudvalg og klimaudvalg, hvor hun bad partierne om, at gennemføre forhandlingerne så hurtigt som muligt. I brevet understreger Gitte Seeberg blandt andet, at det er stort problem for salg af alle typer af biler, at der er usikkerhed om afgifterne om bare tre måneder, når år 2021 skydes ind.

”Mange forbrugere er begyndt at tøve med bilkøbene. Ingen ved pt. om afgifterne stiger eller falder på stort set alle typer biler. Derfor har jeg sendt en meget klar opfordring til de politikere, der skal forhandle de nye bilafgifter”, siger Gitte Seeberg.

I brevet beder AutoBranchen Danmarks adm. direktør også politikerne fokusere på at skabe en langtidsholdbar registreringsafgift.

”Vi skal ud af denne stop-and-go politik, der har været om registreringsafgiften i de senere år. Derfor har jeg opfordret politikerne til, at man laver en aftale for resten af årtiet. Aftalen bør fokusere på at skabe en solid og langtidsholdbar registreringsafgift fremfor at skulle sætte tal på antallet af grønne biler i 2030. Salget af grønne biler skal nok komme, hvis der er en grøn og langtidsholdbar registreringsafgift på plads”, siger Gitte Seeberg.