Langt de fleste virksomheder oplever nedgang i arbejdsmængden i denne tid, hvor corona fylder i Danmark. Ved siden af regeringens hjælpepakker til omsætningsnedgang, er der også mulighed for fjernundervisning af medarbejderne. Det vil give løntilskud – i de fleste tilfælde svarende til højeste dagpengesats på 881 kr. pr. dag. I mange tilfælde vil det også være muligt at søge supplerende støtte i de kompentencefonde, som er en del af overenskomsten. I de tilfælde kan lønudgiften refunderes fuldt ud.

Dog er det ikke muligt at benytte både hjælpepakker og kompetenceudvikling med lønkompensation på samme tid.

Medarbejdere som er opsagt, vil også kunne modtage fjernundervisning med løntilskud i opsigelsesperioden.

”Vi opfordrer medlemmerne til at opsøge de muligheder, der er for lønkompensation, og det giver da rigtig god mening, hvis medarbejderne kan bruge ledig tid til at opnå flere kompetencer,” siger Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark.

AutoBranchen Danmark arbejder sammen med VUC Erhverv og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering for at tilbyde samlede pakker med kompetencegivende fjernundervisning med løntilskud. Nærmere info kommer snarest, herunder også hvordan medarbejderne kan melde sig til.

Fjernundervisning kan være sprogkompetencer som engelsk, der kan gøre det lettere for mekanikeren at læse og forstå manualer. Det kan også være en styrkelse af medarbejderens kompetencer indenfor IT. Og det kan være dansk (læsning) og særlig undervisning for ordblinde.

En lang række erhvervsskoler udbyder fjernundervisning som AMU-kurser. På disse kurser er det muligt at søge AMU-godtgørelse, som svarer til dagpengesatsen på 881 kroner pr. dag. Tilmelding til disse kurser kan klares individuelt via skolernes hjemmesider.

Se nærmere på efteruddannelser.dk, hvor skoler over hele landet i skrivende stund har opslået 392 kurser med fjernundervisning.

Se mere om VEU-godtgørelse her.

Ansøgning om godtgørelse skal ske digitalt via efteruddannelse.dk. Se guide til ansøgning her.

Se mere om kompetencefondene under ABAF’s overenskomster her.

Skolen der uddanner stort set alle sælgere i autobranchen, BC Syd i Mommark, har udviklet kurser målrettet mod sælgere og andet kunderettet personale. Her er desuden et kursus i konflikthåndtering. Se mere info herunder. BC Syd tilbyder også at lave målrettede kurser, hvis en virksomhed har særlige ønsker. For dette eller kurserne nævnt herunder, kontakt uddannelsesleder Johnny Nedergaard, telefon 4274 3800.

BC Syd forventer at udbyde flere kurser rettet mod sælgere og kundevendt personale med opstart efter påske. Også dette vil være med fjernundervisning. Disse kurser kommer der yderligere information om i nær fremtid.

Effektivisering af indskrivning og lager – 2 dage online

Lær at identificere spild og skab forbedringer i lager og indskrivningsfunktionen

LEAN værktøjer, svømmebaner og procesforbedringer

AMU 40372 – (lean-kortlægning af værdistrøm i administrationen)

Konflikthåndtering og kommunikation – 2 dage online

Lær at håndtere kundeklager gennem anvendelse af korrekt kommunikation.

Lær de forskellige kundetypers adfærd, således du kan tilpasse kommunikationen herefter.

AMU 47249 (Telefonisk problemløsning i kundekontaktfunktioner)

”Sælg med hovedet” – Salgsteknik, behovsafdækning og salgsprocesser – 2 dage online

 Salgsprocessen herunder kropssprog, behovsafdækning, spørgeteknik, skabe værdi og afslutning

Få finpudset formet og få nye ideer til salget

(40003 – Salgsteknik for salgs- og servicemedarbejdere)