Kære medlemmer  

Fra på mandag den 27. december indfører regeringen rejserestriktioner for at begrænse covid-19 smitten i Danmark. Det har Sundhedsministeriet meddelt i en pressemeddelelse i går den 23. december.

De nye regler er komplicerede. Hvis man står i en situation og ikke kan få fat i vores jurister, så læs denne udførlige bekendtgørelse om reglerne

Vores jurister er at træffe mellem jul og nytår (den. 27.-30. december) klokken 8.30 – 16.30 på telefon 33 31 45 55

Disse krav vil gælde for alle indrejsende til Danmark, som ikke har bopæl i Danmark 

De skal tage en covid-test før indrejse. Alle indrejsende skal således være testet med en PCR-test 72 timer før indrejse eller en hurtigtest 48 timer før indrejse.

Færdigvaccinerede og tidligere smittede personer kan dog som udgangspunkt rejse ind i Danmark uden restriktioner, dvs. uden krav om test og isolation. Det gælder dog ikke, hvis man indrejser fra, eller inden for de seneste 10 dage, har opholdt sig i lande, regioner eller områder med bekymrende virusvarianter.

For jer der er afhængig af at få biler over grænsen, er vores vurdering, at:  

 • når der bruges et eksternt firma til at fragte biler frem og tilbage i en autotransport, vil dette blive betragtet som godskørsel og dermed ikke omfattet af kravene.
 • dog når vi kommer ned i de mindre biler f.eks. et 3,5 tons ”fejeblad” med én bil på, så kan det give bøvl ved grænseovergangen. Det kan være en udfordring, at grænsevagterne ikke er detaljeret nede i reglerne, og derfor kan blive i tvivl og vælge at standse transporten. Selvom man som virksomhed har retten på sin side, kan det tage tid at afklare. Derfor anbefaler vi, at man tager en test.
 • når kørsel foretages i en privatejet eller virksomhedsejet bil, og man selv kører over grænsen og henter nogle få biler hjem til videresalg/leasing i egen forretning, så er det vores vurdering, at man er omfattet af reglerne, og vi anbefaler en test.

Personer som bor i Danmark 

Disse personer kan vælge, om de tager en test i udlandet, inden de rejser ind i Danmark, eller om de tager en test op til 24 timer efter indrejse. Dette gælder dog ikke for færdigvaccinerede og tidligere smittede personer, så længe de ikke kommer fra områder med bekymrende virusvarianter.

Persongrupper undtaget fra kravene:

 • Børn under 15 år.
 • Personer, der af medicinske årsager ikke bør få foretaget en antigen- eller PCR-test for covid-19.
 • Personer, der som følge af en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse ikke bør få foretaget en antigen- eller PCR-test for covid-19
 • Personer, der tidligere har været smittet med covid-19, og som kan fremvise dokumentation for en positivt PCR-test for covid-19, som er foretaget mindst 14 dage og højst 180 dage før indrejsetidspunktet.
 • Personer med fast bopæl i grænselandet – den hidtidige definition af grænselandet er Slesvig-Holsten i Tyskland samt Blekinge, Skåne, Hallands og VâstraGötalands len i Sverige, hvilket må forventes fortsat at være gældende. -Personer med fast bopæl i Danmark, som indrejser i Danmark efter at have udført arbejde, leveret tjenesteydelse eller gennemfører undervisning eller eksamen i grænselandet.
 • Personer der indrejser fra Sverige efter at have været i transit gennem Sverige til eller fra Bornholm, og som ikke har gjort ophold i Sverige.
 • Personer, der udgør aktiv eller passiv besætning på luftfartøj.
 • Personer, der indrejser i Danmark med henblik på godstransport eller efter at have transporteret gods i udlandet.
 • Personer, der udgør besætning på tog, bus, skib eller taxi eller anden erhvervsmæssig persontransport, der kræver tilladelse efter taxiloven.
 • Personer der udrejser fra Danmark senest 24 timer efter indrejsetidspunktet.
 • Færdig vaccinerede personer.

Såfremt man ikke overholder kravene, kan man blive straffet med en bøde på 3.500 kr. i førstegangstilfælde.

Se hele pressemeddelelsen og FAQ på Sundhedsministeriet hjemmeside her 

Læs bekendtgørelse om reglerne her

Tiltagene gælder fra midnat natten til mandag den 27. december og varer foreløbigt 3 uger dvs. til den 17. januar 2022.

AutoBranchen Danmark tager forbehold for, at der kan komme ændringer.