Motorstyrelsen er tidligere på måneden gået i gang med at omberegne leasing- og udlejningskøretøjer, der skulle genberegnes.  

Som AutoBranchen Danmark flere gange har beskrevet, er Motorstyrelsen langt fra i mål med alle sager, der stammer fra overgangsperioden til de nye bilafgifter. Herunder kan du læse Motorstyrelsens seneste opdatering om at få afsluttet de resterende sager. Alle sager ventes afsluttet i juni.  

Fra Motorstyrelsen

Motorstyrelsen er nu i gang med at omberegne genberegninger på cirka 44.000 leasing- og udlejningskøretøjer, som er indregistreret i perioden 18. december 2020 til 31. maj 2021. Da disse køretøjer blev genberegnet, var den oprindelige registreringsafgift endnu ikke blevet omberegnet, men det er den nu, og det betyder, at genberegningen også skal omberegnes og eventuelt reguleres. 

Hvis du har spørgsmål til de afgørelser, vi har sendt ud, kan du skrive til os ved at logge på TastSelv Erhverv. I menuen vælger du: Skriv til os → Bil og motor → Regulering af registreringsafgift som følge af lov 203 om nye bilafgifter. 

Ikke-genberegnede køretøjer omberegnes ikke 

Motorstyrelsen omberegner kun leasing- og udlejningskøretøjer, der er blevet genberegnet. Det er derfor vigtigt, at forhandlere genberegner køretøjer, selvom det sker ud fra den oprindelige registreringsafgift, der ikke er omberegnet, da Motorstyrelsen ellers ikke kan regulere afgiften på disse køretøjer.