Elbilerne fylder stadig mere i salgstallene for både nye og brugte biler. De grønne biler fylder nu godt 40 procent af nyvognssalget og 10 procent i salget af brugte biler.

I september 2022 er der blevet solgt 13.011 nye biler og 42.719 brugte biler (inkl. brugtimport og ejerskifte).

Blandt de nye biler er der tale om en lille fremgang fra august måned på fra 12.754 biler eller godt 250 flere solgte biler i september. Selvom der er beskeden fremgang i salget, er tallene dog stadig lavere end i samme måned sidste år, hvor der blev solgt 14.215 nye biler, dvs. ca. 1.200 flere nye biler.

I nyvognssalget er der til gengæld grund til grøn optimisme, eftersom de grønne biler udgjorde 3 procent mere end i august. Elbilerne udgør 23 procent af salget i september måned mod 17 procent pluginhybridbiler. AutoBranchen Danmarks adm. direktør Gitte Seeberg er meget tilfreds den grønne udvikling.

”Vi har nu set måned efter måned, at salget af grønne biler vokser, og at elbilerne stille og roligt trække fra pluginhybridbilerne. Det er godt for den grønne omstilling og branchen, at den grønne omstilling foregår i et fornuftigt tempo, hvor forhandlerne kan følge med, og det var også derfor AutoBranchen Danmark tidligere på året kæmpede imod en ændring af bilafgifter, fordi de stille og roligt sikrer grønne biler og at stadig flere af dem er elbiler”, fortæller Gitte Seeberg.

Den mest solgte nye bil i Danmark i september var Tesla model Y efterfulgt af Kia Ceed og Tesla model 3.

Lavt brugtvognssalg i september

De svagt stigende takter fra nyvognssalget i september finder man desværre ikke i brugtvognstallene fra september. Derimod har salget været lavere end i august 2022 og september 2021.

42.719 brugte biler har skiftet hænder i september 2022. Det er en nedgang fra 44.430 i august i år og fra 47.638 i september sidste år. Når det kommer til udviklingen i salget grønne brugte biler, er der heller ikke markant positiv udvikling at spore. Der er derimod stort set tale om status quo.

Salget af grønne biler lander i september på lidt over 10 procent. 6 procent af disse er elbiler, mens 4,5 procent er pluginhybridbiler. Det er stort set samme tal som i august måned og som i september 2021.

Den mest solgte brugte bil var i september VW Golf efterfulgt af VW Polo og Toyota Aygo.