Bilsalget i juli 2021 kan opsummeres i tre punkter:

  1. En stille måned i bilhusene.
  2. Hver tiende bil er fuldt elektrisk.
  3. Toyota i medvind.

1. Sommermåned på lavt blus

Historisk set er juli, med få undtagelser, en stille måned, når det kommer til bilsalget i Danmark – og her er juli 2021 ingen undtagelse. Måneden er med 13.402 nyindregistrede biler den tredje dårligste i 2021, kun overgået af januar og februar, hvor bilhusene var delvist lukkede på grund af Covid-19-restriktionerne.

“Bilsalget kom heldigvis stærkt igen efter en historisk svær periode i begyndelsen af året. Nedgangen her i denne juli kan nok forklares med, at rigtig mange danskere igen har fået mulighed for at rejse udenlands, hvilket en større del af opsparing sandsynligvis er gået til”, fortæller Gitte Seeberg, adm. direktør hos AutoBranchen Danmark.

2. Elbilerne sidder på 10%

Måneden byder heller ikke på et elbilsalg, som sprænger alle rammer. Faktisk er salget nogenlunde status quo og dermed var hver tiende nye bil i juli en elbil.

“Ergo er vi stadig milevidt fra de politiske målsætninger om, at der skal være 775.000 grønne biler i 2030. Lægger man elbilerne og plugin-hybriderne sammen, udgør de stadig under 100.000 biler af den samlede bestand, og det kan næppe være tilfredsstillende rent politisk”, siger Gitte Seeberg.

Hun fortæller dog uddybende, at mange bilproducenter lige nu oplever længere produktionstider på udvalgte pluginhybridbiler og elbiler, fordi der global mangel på de såkaldte mikrochips, som spiller en afgørende rolle for bilernes it-system.

“Derfor kan der hos visse mærker være meget lang ventetid på flere modeller på strøm eller hybrid, og derfor kan den reelle efterspørgsel efter grønnere biler være svær at aflæse på nuværende tidspunkt”.

3. God måned for japansk gigant

Kigger man nærmere på top-10-listen over de bilmærker og modeller, som danskerne køber flest af, var juli 2021 en rigtig god måned for japanske Toyota. Aygo og Yaris topper nemlig salgslisterne, hvor især Ford Kuga mistede lidt fodfæste i sommermåneden. Du kan se hele listen i tallene længere nede.

Tal og grafik

Herunder samler vi nogle af hovedtallene for bilsalget i juli 2021 baseret på statistik fra bilstatistik.dk: