Vi løfter nu sløret for, hvor flest har problemer med deres viden om den nye købelov. Du kan stadig nå at få din viden helt opdateret, inden loven træder i kraft til nytår 

Hundredvis af forhandlere har i AutoBranchen Danmarks quiz testet deres viden om den ny købelov, der træder i kraft til nytår. Og selvom de fleste har godt styr på mange af købelovens nye regler, er der alligevel også områder, hvor det halter. 

Men lad os starte med det positive: Tre ud af fire har styr på, at formodningsreglen kommer til at gælde i 12 måneder i stedet for de nuværende seks måneder. Ni ud af ti har også styr på, at den nye købelov som udgangspunkt ikke ændrer på reklamationstidens længde, der fortsat vil være to år. Otte ud af ti har dertil også helt tjek på, at købeloven omfatter alle solgte biler – uanset deres alder.  

Der er dog også dele af den nye købelov, som de, der har taget AutoBranchen Danmarks quiz, har mindre styr på. 

Og det handler om betydningen af et “forholdsmæssigt afslag”, som er den ny købelovs erstatning af begrebet “passende afslag”. Det får den konkrete betydning, at der kun skal gives afslag, når der er en værdiforringende mangel – og det udregnes ud fra prisdifferencen mellem en bil med mangel og en uden.  

Det var det kun lidt over hver tredje, der havde styr på. Men det er ingen skam, for der er stadig et par uger til loven træder i kraft.  

Hvis du skal have opdateret din viden, kan du tage quizzen her eller du kan følge AutoBranchen Danmarks webinar, der afholdes tirsdag d. 14. december kl. 12:30-13.30. Webinaret er gratis for AutoBranchen Danmarks medlemmer.  

Du kan finde yderligere detaljer om webinaret her