Gennem de seneste fire til fem år har op mod 300 ledere i autobranchen hentet deres uddannelse og deres helt konkrete og praksisnære viden på BC Syd, handelskostskolen i Mommark i Sønderjylland.

Uddannelsen der er delt ind i syv moduler, er fordelt over cirka ni måneder hen over året, og er fortsat meget efterspurgt.

”God ledelse er lettere sagt end gjort. Vi lærer deltagerne, hvordan de leder deres medarbejdere bedst muligt, så man sammen når sine mål,” siger Johnny Nedergaard, uddannelsesleder på autouddannelserne i Mommark.

Han fremhæver en række punkter, som deltagerne får med hjem. Man lærer blandt andet

  • at blive mere bevidst om ledelse
  • hvad god ledelse er, og hvordan du bliver en god leder?
  • hvad den ”rigtige” lederstil er, og hvordan du anvender ledelsesværktøjer i forskellige situationer?
  • hvordan du kommunikerer klart og håndterer konflikter optimalt
  • hvordan du får styr på din egen tid som leder, og planlægger dig ud af problemer
  • hvordan du opbygger netværk blandt andre ledere i autobranchen

Netværk og sparring er en vigtig del af uddannelsen, og netværket betyder også meget for deltagerne, når de er hjemme i deres virksomheder og når uddannelsen er forbi.

Modulerne varer typisk 2-3 dage og strækker sig hen over 9 måneder. En række brancheerfarne undervisere guider dig igennem de forskellige emner. Modul 4 og 6 er ikke obligatoriske og kan fravælges.

”Som brancheorganisation hører vi kun positivt om uddannelserne i Mommark. BC Syd uddanner de fleste sælgere og ledere i autobranchen, og vi har som branche selv været med til at udvikle uddannelserne. Derfor giver det god mening at sende fremtidens ledere, sælgere og eftermarkedsfolk afsted. Særligt fordi udviklingen også går så stærkt i denne tid,” siger Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark.

Hos Toyota-forhandler Louis Lund A/S, der har afdelinger i Esbjerg, Ribe, Varde og Vejen har en række medarbejdere været på den Grundlæggende Lederuddannelse i Mommark. Det er sket som led i en større omrokering i virksomheden. Og udbyttet har været godt.

“Det har været en valgt strategi at sende de unge mennesker afsted på GLU’en i Mommark. De unge mennesker ser i forvejen med nye øjne på tingene i forhold til de ældre og tidligere chefer, så der skulle ske noget nyt, og de skulle have input til lederrollen,” fortæller Louis Lund.

Hos Louis Lund er Christian Harder den seneste, som har taget lederuddannelsen. Han har det hele i frisk erindring og har høstet stor gevinst af den tid, han har brugt.

”Uddannelsen er god, fordi den giver mig et bredt fundament for en lederrolle i autobranchen. Jeg har været særligt glad for, at holdet er blandet, så vi kommer med forskellig baggrund – nogen fra salg og andre fra eftermarked. Vi kan lære meget af hinanden, og der er plads til dialog blandt kursisterne,” siger Christian Harder, der fornylig er rykket fra afdelingen i Esbjerg og er blevet salgschef i Varde.

“Jeg synes, at man føler sig godt rustet til lederrollen. Efter hvert modul har der været noget, jeg syntes, at jeg kunne bruge hjemme hos os selv,” siger han videre.

Oversigt over moduler

Modul 1: Ledelse og samarbejde

Modul 2: Kommunikation som ledelsesværktøj

Modul 3: Konflikthåndtering

Modul 4: Personligt salg, kundens behov og løsninger

Modul 5: Situationsbestemt ledelse

Modul 6: Optimering af intern logistik og nøgletal

Modul 7: Medarbejderinvolvering i ledelsen

Hvis du vil tage efteruddannelse som leder eller du har medarbejdere, som måske skulle gøre det, og du har spørgsmål, så kontakt Johnny Nedergaard direkte på BC Syd på telefon 42743800 eller mail jn@bcsyd.dk.