Februar bød på fremskridt i salget af nye biler, hvor de grønne biler og i særdeleshed Tesla stormede frem. Til gengæld gik salget af brugte biler en smule tilbage i årets anden måned.

11.597 nye biler rullede ud fra landets bilforhandlere i løbet af februar. Det er en lille fremgang sammenlignet med både januar 2023 og februar 2022. Her blev der indregistreret hhv. 10.403 og 10.197 nye biler.

Sammenlignet med salget i januar måned har der været en betydelig fremgang i salget af elbiler. 27,1 procent af de nye biler i februar er elbiler, mens yderligere 10,2 procent er pluginhybridbiler Det er en fremgang på hhv. seks og to en halv procent, hvilket glæder AutoBranchen Danmarks adm. direktør Gitte Seeberg.

”Salgstallene viser igen, at danskerne tager de grønne biler til sig og at leveringstiderne fra fabrikkerne langsomt bliver bedre. I februar 2022 var salget af grønne biler næsten ligeligt fordelt mellem pluginhybridbiler og elbiler. Nu har elbilerne derimod en markant højere markedsandel end pluginhybridbilerne. Det viser, at de løbende afgiftsstigninger for pluginhybridbiler har den effekt, som politikerne ønsker. Derudover spiller Teslas prisnedsættelser også en markant rolle i tallene fra februar,” fortæller Gitte Seeberg.

Salget af nye Teslaer er steget til 1051 nye biler svarende til en markedsandel på 9 procent. Sammenlignet med februar 2022 er det en fremgang på 317 procent for Tesla.

Grønne tendenser viser sig i faldende brugtvognsmarked

Salget af brugte biler inkl. brugtimport samt ejer- og brugerskifte var svagt faldende i februar. I alt skiftede 39.567 brugte biler hænder i årets korteste måned. Sammenlignet med januar er det en tilbagegang fra 41.187 og fra 41.599 i februar 2022.

Også på de brugte biler ses der fremgang i salget af brugte grønne biler, selvom det er i mindre skala end for de nye biler. Andelen af solgte brugte elbiler er steget med godt halvanden procent, mens salget af brugte pluginhybridbiler ”kun” er steget med en kvart procent.

Også de brugte Teslaer fylder mere i statistikkerne efter de store prisnedsættelser. I februar var 2,2 procent af de solgte brugte biler Teslaer – en fremgang på 41 procent sammenlignet med februar 2022.