Gitte Seeberg og to jurister fra AutoBranchen Danmark fortalte hos CB Auto i Ribe om de aktuelle politiske og juridiske emner i branchen.  

Den 28. oktober havde AutoBranchen Danmark inviteret til medlemsmøde for bilforhandlere og leasingselskaber. Mødet blev afholdt i Ribe, hvor godt 15 bilforhandlere var mødt op.  

Fra AutoBranchen Danmark deltog adm. direktør Gitte Seeberg, den nye juridiske chef, advokat Abid Khan, jurist Naser Al-Zakta og politisk konsulent & direktionsassistent Nicolai Fiil-Søby. 

På mødet fortalte Gitte Seeberg om de aktuelle politiske dagsordner. Undervejs fortalte hun om situationen med de bilafgifterne, hvor AutoBranchen Danmark efter længere tids pres på skatteministeren og Folketinget har fået igennem, at man godt kan benytte overgangsordningen til de nye bilafgifter, selvom man ikke har anmodet Motorstyrelsen om det samtidig med indregistrering.  

Direktøren kom også ind på det kommende lovforslag, der skal sikre flere ladestandere lokalt og regionalt samt vanvidskørsel, hvor transportminister Benny Engelbrecht har afvist at hjælpe branchen med en vejledning, som bedre vil kunne sikre forhandlere imod konfiskation af køretøjer ex ved prøvekørsler.  

Jurister havde stort fokus på købelov  

Abid Kahn og Naser Al-Zakta fortalte bagefter om hvilke juridiske forholdsregler, som branchen bør og kan tage ift. den nye købelov, der træder i kraft ved årsskiftet. Derfra vil formodningsperioden blive udvidet fra 6 til 12 måneder, ligesom der vil komme ændringer ved prisafslag og ved digitale tjenester samt udstyr. Der var mange spørgsmål om de ændringerne, og hvordan de vil påvirke branchen i dagligdagen.  

I naturlig forlængelse heraf var der også stor interesse for situationen med chipmangel og mangel på biler. Her kan der opstå problemer med prisstigninger henover årsskifte og mulighed for ophævelse af bilhandler. De to jurister rådgav deltagerne om problemet og kom med anbefalinger til formuleringer i slutsedler mv.  

Vanvidskørsel fyldte også meget for medlemmerne, der var meget optagede af, hvordan de bedst sikrer sig mod konfiskation af deres køretøjer. 

Vil du også møde vores jurister og andre medlemmer af AutoBranchen Danmark?

Vi holder løbende arrangementer for vores medlemmer, hvor vores jurister fortæller om de aktuelle sager, der vedrører branchen. Her kan du som medlem deltage gratis og stille dine spørgsmål direkte til vores jurister.

Se vores kommende arrangementer her.