Markedet for brugte biler er varmt for tiden. Brandvarmt.  

Gennem en længere periode har mange haft svært ved at skaffe de brugte biler, kunderne efterspurgte. Nu gør inflation og energikrise, at nogen forhandlere mærker, at kunderne holder lidt igen.  

Så bliver markedet usikkert, og som forhandler kan det være svært at prissætte bilerne. 

Her kommer “dating-sitet” for brugte biler, Autoproff, ind i billedet.  

“Jeg mærker i høj grad, at Autoproffs ydelse er efterspurgt. Rigtigt mange af vores medlemmer bruger allerede Autoproff, men det er langt fra dem alle, der også bruger det via AutoBranchen Danmark, og det er jo fjollet, når der nu er rabat at hente,” fortæller medlemskonsulent Kim Quistgaard.  

“Så sent som i går besøgte jeg tre medlemmer. To af dem brugte ikke Autoproff via AutoBranchen Danmark og gik dermed glip af rabatten,” siger han videre.  

Kenneth Vestergaard er Nordic Commercial Director hos Autoproff. Han understreger, at oplevelsen lige nu er, at sikkerhedsnettet har stor betydning for tiden.  

“Sikkerhedsnettet er det vigtigste lige nu. Jeg kan godt forstå, hvis forhandlerne føler sig utrygge ved, om de rammer prisen korrekt. Vi laver omkring 1.500 vurderinger dagligt, så vi har fingeren på pulsen og kan inden for 20 minutter give en mindstepris på bilen,” fortæller Kenneth Vestergaard, der også oplever, at mange spørger på Autoproffs garantipriser.   

Autoproff kan også hjælpe med import af biler.  

“Importen fra især Tyskland og Holland er steget markant de senere år, og de udenlandske forhandlere vil gerne gøre forretning med forhandlerne i Danmark. Hos Autoproff sørger vi for, at det økonomiske mellemværende mellem køber og sælger også går gnidningsfrit uanset, om pengene skal krydse landegrænser eller ej,” siger Kenneth Vestergaard.  

Rent praktisk foregår en handel sådan, at forhandleren “deponerer” via servicen ”Sikker Betalinger” så at sige pengene i AutoProff, når en handel aftales, men pengene frigives først overfor sælger, når køber af en engrosbil har set bilen og godkender, at bilens stand stemmer overens med det aftalte. Hvis det modsatte er tilfælde, kan AutoProff tilbageholde en sum og medvirke til, at køber og sælger bliver enige.    

Som medlem af AutoBranchen Danmark får du 12 procents rabat på abonnementsprisen hos AutoProff. Men fordelsaftalen med Autoproff er bare en af de mange aftaler, som er aldeles relevante. Det oplever medlemskonsulent Kim Quistgaard stort set dagligt på sine medlemsbesøg. 

“Jeg forstår godt, at man som bilforhandler helst vil koncentrere sig om at sælge biler. Det er dét, en forhandler elsker, og er sat i verden for. Men det er en god ide, at man lige stopper op og tjekker, om man har de rigtige aftaler til den rigtige pris. Det er slet ikke usædvanligt, at jeg hos en forhandler får gjort dem opmærksom på fem til seks fordelsaftaler, som de her og nu kan tjene penge på eller spare omkostninger på. Derefter går der kun nogle få dage, så kan de komme i gang med at forbedre deres bundlinje,” siger Kim Quistgaard. 

Kontakt medlemskonsulent Kim Quistgaard, 31257004 eller konsulent Flemming Ransborg på 25304650, hvis du vil vide mere om, hvilke fordelsaftaler, der kan være relevante for dig. Du kan også se det på AutoBranchen Danmarks hjemmeside her.

Autoproff kan du læse om her