Forbrugerombudsmanden politianmelder landets største teleselskaber samt flere energiselskaber og leadvirksomheder for ulovligt telefonsalg. Tre teleselskaber anerkender allerede nu overtrædelserne, og betaler bøder på hhv. 225.000 kr., 250.000 kr. og 400.000 kr. for de ulovlige henvendelser.

Sådan skrev Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse i sidste uge.

Politianmeldelsen kommer med baggrund i, at selskaberne i strid med forbrugeraftaleloven har ringet til forbrugere uden forbrugernes samtykke.

Forbrugerombudsmanden har rejst sagerne på baggrund af 160 klager fra forbrugere. Ifølge forbrugerne har de ikke givet samtykke til at blive kontaktet telefonisk af tele- og energiselskaberne. Selskaberne har oplyst til Forbrugerombudsmanden, at forbrugerne i langt de fleste tilfælde har givet samtykke til at blive kontaktet i forbindelse med, at de har deltaget i konkurrencer på nettet.

Forbrugerne har afvist at have deltaget i de pågældende konkurrencer på nettet.

”Sagerne giver anledning til at understrege, at det er vigtigt, at man som virksomhed indhenter forbrugernes samtykke på, at de må kontaktes. Og at man kan dokumentere dette samtykke. Hvis du som forhandler er i tvivl, om du har styr på samtykketeksterne, så findes de på autobranchendanmark.wp.prod.combell.peytz.dk. Log ind i systemet og find dem i persondatauniverset under jura på hjemmesiden”, siger Eylem Ünüvar, juridisk chef i AutoBranchen Danmark.