AutoBranchens ArbejdsgiverForening (ABAF) og Malerforbundet går sammen om en donation til autolak-uddannelsen i Silkeborg. Derfor får College 360-skolen 200.000 kr. i donation frem mod 2022. Pengene er øremærket autolakereruddannelsen og dygtiggørelsen af uddannelsens elever ved eksempelvis deltagelse i konkurrencerne ved DM i Skills og World Skills.

Både ABAF og AutoBranchen Danmark har i flere år haft et tæt samarbejde med blandt andre erhvervsskolen i Silkeborg, der på autolak-delen betragtes som den førende skole i norden. Marietta Bak Seemholt, adm. direktør i AutoBranchens ArbejdsgiverForening (ABAF), understreger vigtigheden i at understøtte de danske erhvervsskoler:

“Det er en meget høj prioritet for os at tiltrække flere unge til uddannelserne som autolakerer, personvognsmekaniker og karrosseritekniker. Med den her donation betyder det, at College 360 er med helt fremme på teknologi og undervisningsmateriale.” Det fortæller Marietta Bak Seemholt og tilføjer:

“Og de store konkurrencer som DM i Skills og World Skills sætter fagene på dagsordenen i ind- og udlandet. Så snart Danmark har unge med i World Skills, brandes elevens tilhørende skole også, og det er vigtigt”.

Glad for branchestøtte

Som økonomisk supplement har ABAF og Malerforbundet også via Malkom fonden doneret en sprøjtesimulator til en værdi af knap 225.000 kr. til skolen. Sprøjtesimulatoren, der består af en fladskærm og en sprøjtepistol, er koblet til et avanceret computersystem, der gør det muligt for eleverne at lakere dele af en bil i den virtuelle verden.

”College360 og autolakereruddannelsen takker for den flotte gave og påskønner, at branchen støtter op om at dygtiggøre eleverne ved at donere ’state-of-the-art udstyr’. Med vores nye sprøjtesimulator, kan vi gøre fremtidens autolakerere endnu dygtigere. Vi får dertil mulighed for at give andre unge et indblik i, hvad det vil sige at være autolakerer”, udtaler Henrik Toft, direktør for College360.

Fokus på uddannelser

  • En vigtig opgave hos både AutoBranchen Danmarks og AutoBranchens ArbejdsgiverForening (ABAF) er at sikre, at tilstrømningen af både kvinder og mænd til autobranchens uddannelser er ligevægtig og vedvarende.
  • I dag er 90% af alle i autobranchen mænd. Samtidig med det vil Danmark mangle op mod 60.000 faglærte i 2025. Det skyldes bl.a., at få kvinder søger ind på uddannelserne, og at gymnasierne i mange år har været den foretrukne næste vej for mange.
  • AutoBranchen Danmark har indgået en lang række aftaler med erhvervsskoler i hele landet om en trivselsundersøgelse, der skal forbedre studiemiljøet på de auto-relaterede skoler.
  • Folketinget har vedtaget en målsætning om, at i 2025 skal 30 procent af en ungdomsårgang søge ind på en ungdomsuddannelse. Nu er tallet lige omkring 20 procent.