DM i Skills 2018 finder sted i Herning fra torsdag til lørdag i denne uge. Også i år er autobranchens fag stærkt repræsenteret. Der er konkurrencer for autolakerere, karrosseriteknikere og personvognsmekanikere. AutoBranchen Danmark følger med i konkurrencerne i vores fag.

Autolakererne har allerede startet konkurrencerne på College360 i Silkeborg, da autolakererne ikke kan sprøjtelakere i Herning.

AutoBranchen Danmark har gennem længere tid arbejdet på at få ændret Autoværkstedsbekendtgørelsen, med hensyn til afstandsregler og skorstensberegninger, dette på baggrund af, at der gennem flere år har været  moderne kabiner på marked der ikke forurener, men fortsat skal overholde både afstandsregler og skorstensregler. Miljøkonsulent i AutoBranchen Danmark Johnny Lauridsen mødes i denne uge med Miljøministeriet og Miljøstyrelsen om mulighederne for at få ændret reglerne, så det bliver muligt at få dispensation til at bruge nye slags kabiner, der er miljørigtige og mere fleksible.

DM i Skills afsluttes på lørdag, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil overrække præmierne til vinderne i de deltagende fag. AutoBranchen Danmark ønsker deltagerne i autobranchen held og lykke i konkurrencerne.

Foto: College360