Mikkel Smed Sejrsen troede i første omgang, at han skulle være personvognsmekaniker. Undervejs i i sit grundforløb fandt han ud af, at uddannelsen som karrosseritekniker passede ham bedre. 

Nu er han godt i gang med lærepladsen hos MTH Biler i Løgstør og skoleophold hos College360 i Silkeborg. I slutningen af april er han også med ved DM i Skills, der foregår i Høng i Vestsjælland. Her kæmper rundt regnet 300 unge om titler som landets bedste lærlinge inden for deres fag.  

Mikkel Smed Sejrsen er så ung, at han potentielt også kan være med til næste år, så han er til dels med for at lære.  

“Jeg vil prøve det for at udfordre mig selv lidt. Det bliver interessant at se, hvordan jeg arbejder under pres. Den udfordring ville jeg gerne tage,” siger han selv om udsigten til DM i Skills. 

Mikkel Smed Sejrsen er med hans egne ord nærmest vokset op i branchen. Både hans far og hans bror er også i autobranchen, og det lå i kortene, at det skulle han også.  

“Vi kører også lidt ræs, og det gav lidt sig selv, at jeg skulle arbejde med biler. Jeg er virkelig glad for det. Ikke to dage er ens. De skader og biler, der kommer ind, er forskellige. På sigt vil jeg også gerne arbejde med gamle biler og med specialbiler. Jeg synes, at jeg har valgt et rigtigt godt fag,” siger Mikkel Smed Sejrsen. 

Hos MTH Biler i Løgstør ser afdelingsleder og værkførerTom Schou også frem til DM i Skills.  

“Skolen kontaktede mig for at få Mikkel med. Lige som os, synes de, at han er lærenem. Han er jo nærmest vokset op med en svejser i hånden. Vi synes, at det er spændende, at han skal deltage ved DM i Skills, og vi håber da også, at nogle af os kan komme over for at se noget af det,” siger Tom Schou. 

MTH Biler er Toyota-forhandler og værksted med forretninger i Løgstør, Aars, Thisted, Brovst og Nykøbing Mors. 

DM i Skills foregår i Høng, der ligger i Kalundborg Kommune, fra den 28. april til den 30. april. Der er gratis adgang for alle, og der forventes omtrent 50.000 besøgende til de tre dages arrangement. Inden for autobranchens fag er der konkurrencer blandt personvognsmekanikere, karrosseriteknikere, autolakerere og lastvognsmekanikere. Flere af AutoBranchen Danmarks medlemmer har lærlinge, som deltager, og vi præsenterer nogle af dem op til konkurrencen.