Flere og flere bilforhandlere garderer sig mod uforudsete hændelser på deres salgsbiler. Det gør de særligt med CarGarantie, og den væsentligste årsag er den købelov, som træder i kraft straks efter nytår 

Hos CarGarantie er salgschef Jens Bachmann en rolig mand med fødderne solidt plantet i sønderjysk jord. Så han er lidt beskeden. Men det går godt hos CarGarantie, der er samarbejdspartner med AutoBranchen Danmark og dermed også med medlemmerne.  

“Forhandlerne ser skriften på væggen. Nu skal de stå på mål for en bil et halvt år mere end tidligere. Mange vil gerne købe sig til en roligere nattesøvn,” siger Jens Bachmann. 

Det betyder, at et stigende antal forhandlere efterhånden sikrer sig af med en CarGarantie på de biler, de sælger. Når den nye købelov træder i kraft efter nytår, så har forhandleren bevisbyrden i et helt år, hvis der opstår en skade. Hvor det før kun var i seks måneder, at den såkaldte formodningsregel fastslog, at forhandleren skal bevise, at en opstået defekt ikke var tilstede, da bilen blev solgt, så gælder den formodningsregel fra nytår i 12 måneder. Og det gør en forskel for mange forhandlere.  

Alene i de seneste tre måneder har CarGarantie taget imod 50 nye kunder i Danmark – altså 50 nye forhandlere. Der er også forhandlere, som ikke havde brugt deres aftale så meget, som nu flittigt sikrer sig gennem CarGarantie, så der er gang i butikken.  

“Forhandlerne siger selv til os, at det ganske enkelt er på grund af den nye købelov. Der dækker vi altså noget, som forhandlerne er glade for,” fortsætter Jens Bachmann. 

En del af CarGaranties produkt handler om, at man betaler bonus tilbage til forhandler/værksted, hvis der ikke er skader. Jo færre skader, jo mere bonus. Derfor er det også muligt at bruge CarGarantie som en salgsmulighed. For kunden er der en stor fordel i, at også sikre sig i år 2, så hvis forhandleren kan sælge år 2 til kunden, så er der mulighed for at spare/tjene penge på reklamationskontoen.  

“Vi betaler op til 70 procent tilbage – enten som betalte reklamationer og/eller bonus – til forhandleren/værkstedet, så på den måde kan det være penge på bundlinjen. Derfor giver det rigtig god mening, at man benytter lejligheden til at sælge år 2 til kunden,” siger Jens Bachmann. 

CarGarantie er en tysk virksomhed, som leverer garantiløsninger til biler over hele Europa og har mere end 23.000 forhandlere blandt sine kunder. Virksomheden har i år eksisteret i 50 år.  

Læs mere om fordelsaftalen i fordelskataloget her (kræver login). 

Læs mere om den nye købelov her 

Hurtig adgang for medlemmer:

Vores fordelsaftaler giver adgang til:

 • Attraktiv og fleksibel bilfinansiering.

 • Provision ved salg af bilforsikringer.

 • Digital beregner til bilafgifter på få minutter med fuld dokumentation.

 • Erhvervsforsikringer med gode rabatter.

 • Motorforsikring.

 • Værktøjs-og reparationskontrol.

 • Rabatter med brændstofaftaler.

 • Attraktive priser på opgaver med bilruder.

 • Pensionsordning.

 • Mulighed for optimeret lønsystem.

 • Og meget mere …