Fire af autobranchens unge specialister blev kåret i weekenden. Ved DM i Skills i Fredericia blev der i alt kåret danmarksmestre i 45 forskellige erhvervsuddannelser. 

Som altid var personvognsmekaniker, lastvognsmekaniker, karroseritekniker og autolakerer blandt konkurrencefagene.  

Frederik Brandstrup Worm, fra Stiholt A/S Scania og TechCollege klarede sig bedst blandt lastvognsmekanikerne. Vinderen hos personvognsmekanikerne, Jeppe Præstiin Mikkelsen er i lære hos Autohjørnet Ringkøbing og er på skole hos UCRS Skjern. Karrosseriteknikernes vinder, Michael Bolvig Hansen, er i lære hos Semler Retail og på skole hos College360.  

Konkurrencens dygtigste autolakerer, Jonas Petersen, blev udlært hos Erling Høi-Nielsen i Sønderborg i 2021 og er fortsat i virksomheden. 

Deltagerne ved DM i Skills er enten lærlinge eller nyuddannede, og de må ikke være ældre end 25 år. 

Årets DM i Skills havde 51.000 gæster på de tre dage. AutoBranchen Danmark var med alle dage, og eftermarkedskonsulent Lars Baun Vilhelmsen fik mange gode snakke med interesserede unge. 

“Det var en kæmpe fornøjelse at tale med både 8. og 9. klasses elever, der besøgte Fredericia og havde masser af spørgsmål til autobranchens uddannelser. DM i Skills er et helt igennem fantastisk arrangement, der skaber opmærksomhed om erhvervsuddannelserne,” siger Lars Baun Vilhelmsen. 

I AutoBranchen Danmark har vi anbefalet regeringen, at man skruer op for støtten til FGU, som er den forberedende grunduddannelse, der støtter de unge, der ikke kommer i gang med en ungdomsuddannelse lige efter folkeskolen. Vi har også anbefalet, at man samler de gymnasieelever op, som ikke bruger deres studentereksamen.  

Netop disse to områder var der også ekstra fokus på ved DM i Skills. 

Han glædede sig også over, at nye målgrupper var inviteret med til DM i Skills 2023. De nye målgrupper var noget Skillsdenmarks bestyrelsesformand Søren Heisel noterede sig efter afslutningen af DM i Skills i lørdags. 

”Vi har denne gang både haft en særlig konkurrence for FGU-elever og haft elever fra det almene gymnasium på rundtur. Og de foreløbige evalueringer viser, at folk ændrer holdning, når de har været med til Skills. Og det er jo lige præcis det, vi er her for. Så disse nye grene på træet skal vandes, så Skills bliver ved med at udvikle sig,” lød det fra Søren Heisel. 

Næste års DM i Skills foregår i Roskilde i april 2024. 

Fotos er taget af Lasse Lagoni, Skillsdenmark – med undtagelse af fotoet af AutoBranchen Danmarks eftermarkedskonsulent Lars Baun Vilhelmsen.