Der blev i februar indregistreret 18.646 nye personbiler, hvilket er et godt stykke over salget i februar 2018. Helt præcist blev det til 1.369 flere biler og hvilket svare til 8 procent over de 17.277 biler, der blev solgt i februar sidste år.

Bilsalget har dermed lagt godt for land i det nye år, hvor det samlede salg for årets to første måneder er 39.963 – en stigning på 7 procent.

”Vores forventninger til året er generelt positive. Men lige nu er der en del uro om ikrafttrædelsen af de nye WLTP regler for bilernes brændstofsforbrug. Vi håber, der hurtigt kommer en hurtig løsning, så det ikke får for stor indflydelse på bilsalget her på den korte bane”, siger adm. direktør i AutoBranchen Danmark, Gitte Seeberg.

Ser man på salget af grønne biler i form af el, plug-in og hybridbiler har der i februar også været en pæn vækst – men stadig fra et lavt niveau. Stigningen er på 41 procent i forhold til samme periode sidste år. Dermed udgør elbiler og plugin nu 3,3 procent af det samlede bilsalg.

Stigningen skyldes primært et positivt salg af elbiler i januar og februar eksploderet med en stigning på hele 473 procent i forhold til samme periode sidste år.

Helt konkret er der solgt 476 elbiler i de første to måneder i 2019, op imod 83 solgte elbiler i januar – februar 2018.