El- og hybridbiler fortsætter med at være utrolig populære blandt de danske forbrugere, og august 2021 viderefører de flotte salgstal for elektriske køretøjer. 3.050 nye elbiler bliv indregistreret i august sammen med 3.403 plugin hybridbiler, hvilket udgjorde hele 40 procent af det samlede bilsalg i måneden. Det viser de nyeste tal fra De Danske Bilimportører.

“Den markedsandel ligger et godt stykker over, hvad vi indtil videre har oplevet, når det kommer til salget af el- og plugin hybridbiler, det siger noget om, at en stadig større del af bilkøberne er klar til opladningsbiler. Og det vidner om, at så snart bilerne kan leveres, så står kunderne også klar”, siger Gitte Seeberg, adm. direktør hos AutoBranchen Danmark.

Samlet blev der indregistreret 15.844 personbiler i august 2021.

Ladenetværk har kæmpe betydning

Der er dog to ting, som kan true det ellers flotte salg af elektriske biler i Danmark. Den ene ting er det vigtige ladenetværk, som er afgørende for, at forbrugerne ikke kun køber elektriske biler, men også synes, at det er nemt at få dem ladet op. Ifølge Transportkommissionen er 25% af danskerne nemlig afhængig af offentlige ladestandere i forhold til at kunne fylde strøm på deres bil.

“Der bliver i de kommende år brug for at afsætte adskillige milliarder til at udbygge infrastrukturen af ladenetværk langs motorveje, indfaldsveje, på store parkeringspladser og ved lejlighedskomplekser. Der bliver desuden behov for at tættere samarbejde mellem det offentlige og private aktører, så der ikke opstår kæmpe flaskehalse ved ladestanderne, som man ser det nogle steder i Norge. Den situation skal vi nødigt havne i herhjemme”, forklarer Gitte Seeberg.

Læs mere om infrastruktur til elektriske biler

  • Du kan læse mere om Transportkommissionen anbefalinger til udbygningen af ladenetværket på AutoBranchen Danmarks temaside her.
  • Du finder de nyeste pressemeddelelser fra AutoBranchen Danmark om både Transportkommissionens og politiske udspil om infrastruktur til strøm her.

Mikrochipmangel er alvorlig

Der har henover foråret og sommeren været en række udmeldinger fra forskellige bilproducenter om, at de på grund af manglen på mikrochips har måtte indstille produktionen af udvalgte modeller – herunder flere fuldt elektriske biler.

“Forbrugerne vil især mærke det ved, at leveringstiden på deres nye bil måske bliver udskudt adskillige uger, og måske allerede nu rækker langt ind i 2022. Og flere har allerede vendt blikket mod det brugte marked, som lige nu oplever massiv fremgang ikke kun i Danmark, men i hele verden. Der er stor efterspørgsel på biler, men produktionsapparaterne kan ikke følge med”, siger Gitte Seeberg.

Tal og grafik

Herunder samler vi nogle af hovedtallene for bilsalget i juli 2021 baseret på statistik fra bilstatistik.dk: