Autobranchen har det seneste år skabt flere lærepladser og dermed taget flere lærlinge. Det viser statistik fra Undervisningsministeriet fra juli. Tallene er opdateret fra maj 2022, og viser fremgang på tre ud af fire af autobranchens uddannelser. 

Med udgangen af maj havde branchen indgået 3.760 uddannelsesaftaler fordelt på personvognsmekaniker, lastvognsmekaniker, karrosseritekniker og autolakerer. Det er 381 flere uddannelsesaftaler end på samme tidspunkt sidste år. 

Personvognsmekaniker2.881+291 (11,2%) ift maj 2021
Lastvognsmekaniker479+48 (11,1%) ift maj 2021
Karrosseritekniker264+47 (21,7 %) ift maj 2021
Autolakerer136-5 (3%) ift maj 2021

Autolakererne har fem lærepladser færre i forhold til sidste år på samme tid. Til gengæld er der ingen elever i skoleoplæring. Dermed tyder det ikke på, at virksomhederne ikke vil ansætte lærlinge, men at der ganske enkelt ikke er flere elever at tage af. 

“Det er meget spændende og positive tal, og de bliver endnu mere positive, når vi ser på den medlemsundersøgelse, AutoBranchen Danmark udsendte kort før sommerferien. Her pegede omtrent 25 procent af besvarelserne på, at de vil ansætte flere lærlinge og dermed øge indsatsen for at uddanne til branchen,” siger Gitte Seeberg, adm. direktør i AutoBranchen Danmark.  

“Ledigheden i vores branche er meget lav, og det er svært at skaffe arbejdskraft. Derfor ser flere nu nødvendigheden af at uddanne til branchen. Det er positivt,” siger hun videre. 

Gitte Seeberg fremhæver, at man på AutoBranchen Danmarks hjemmeside kan finde links til de vigtige dokumenter, der skal bruges i forbindelse med ansættelse af lærlinge.