Der er brug for en hurtig udbygning af ladestandere på tværs af hele landet for at sikre, at salget af grønne biler holdes i gang

Den grønne omstilling og salget af grønne biler risikerer at gå i stå, hvis ikke udbygningen af ladestandere følger med det flotte salg af grønne biler, der i november udgjorde 45 procent af salget af personbiler.

Hos AutoBranchen Danmark fortæller 90 procent af vores medlemmer i den seneste medlemsundersøgelse, at der mangler ladestandere i deres lokalområde, ligesom der over hele landet opleves af og til lange køer ved ladestanderne.

De forhandlere, der er organiseret i AutoBranchen Danmark, har igen og igen fastslået, at det er opladningsmuligheder, der sammen med elbilernes pris og rækkevidde, der er afgørende for om forbrugerne køber en elbil eller ej.

Der er af et bredt politisk flertal på Christiansborg aftalt 630 ladepunkter langs statsvejene frem mod 2030, men det er for få, har analyser fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og Dansk E-mobilitet tidligere fastslået.

Derfor skal landspolitikerne følge udviklingen tæt – og handle derefter, fastslår Gitte Seeberg, adm. direktør i Autobranchen Danmark, ligesom hun appellerer til landets kommuner om at yde tilskud til opsætning af ladestandere i de områder, hvor det endnu ikke er rentabelt på markedsvilkår.

”Vi ser desværre kø ved mange ladestandere rundt omkring i landet, og andre steder er der slet ikke nogen ladestandere. Det er ærgerligt, når salget af de grønne biler buldrer derudaf. Det skulle det gerne fortsætte med til fordel for både den grønne omstilling og forhandlerne og deres kunder – og her har både politikerne på Christiansborg og lokalt i kommunerne et ansvar for at sikre en god ladeinfrastruktur,” siger Gitte Seeberg.

Gitte Seeberg problematiserede i dag mangel på ladestandere på TV2 News sammen med Charley Schibsbye, der er afdelingschef hos Bjarne Nielsen A/S i Birkerød.